понедельник, 6 апреля 2020 г.

Дистанційне навчання

                                           Географія 9 клас
Відповіді на письмові завдання надсилати на електронну пошту   t0661794287@gmail.com
             (потрібно вказати прізвище та клас)
                             Урок 1                                                   08.04.2020
   
                Тема: " Виробництво продуктів харчування в світі.
                             Традиційні виробництва харчових продуктів окремих країн світу".

 Кожна країна світу має особливі умови для розвитку різних галузей харчової промисловості, що  обумовлює відмінності традицій харчування та багатство національних кухонь.
                        Сучасні тенденції виробництва  продуктів харчування у світі:
1. Рівень розвитку харчової промисловості та асортимент її продукції залежить від спеціалізації та потужності сільського господарства, розвитку технологій, традицій харчування.
2. У розвинених країнах у великих обсягах виробляють високоякісні дорогі продукти (великий асортимент сирів, мясної продукції), зростає значення галузей , що забезпечують здорове харчування, а , також виробництво напівфабрикатів, які звільняють від "кухонної праці".
3 В країнах, що розвиваються, галузі харчової промисловості забезпечують  виробництво найбільш необхідних продуктів (борошна, круп), експортні галузі спеціалізуються на виробництві окремих найменувань (фруктові консерви, тютюнові вироби, соки), м'ясних та рибних напівфабрикатів.
       Традиційні продукти харчування в країнах сусідах.
Європа.     Франція- вино, сир, паштет, морепродукти;  Італія-вино, сир, спагеті, Німеччина- пиво, ковбаса, бекон; Швейцарія-сир, шоколад, кава; Данія-масло, сир, шинка; Ісландія- рибні консерви; Болгарія, Угорщина -овочеві консерви.
Близький Схід. Страви з круп та бобових, баранина, курятина, яловичина
Країни Східної та Південно-Східної Азії. Страви з рису, морських продуктів (риби, водорості, молюски), овочів, фруктів.
Країни Латинської Америки. Вироби з борошна (пшеничного, кукурудзяного) бобові із додаванням великої кількості перцю чілі, а також соусів на основі гострого перцю. М'ясо, риба, птиця всіх видів.
Країни Північної Америки. "Фаст-фуд"-картопля, мясні продукти швидкого приготування; курятина та яловичина, кукурудза, боби, сири, макаронні вироби, вироби з борошна, риба та молюски, овочі, солодка картопля-батат, томати, огірки, селера.

 Завдання.   1. Прочитати параграф 36
                     2. Дослідити українські та імпортні продукти в споживчому кошику вашої родини
                   




                                Урок 2                                                                     10.04.2020

    Перевірка знань, умінь і навичок за темами: "Машинобудування", 
                                                                          " Легка та харчова промисловість".

  Завдання.      Дати письмові відповіді на запитання.
 1. Оберіть найбільші центри важкого машинобудування в Україні:
 а)Краматорськ, Харків;                     б)Київ, Львів,
 в) Одеса, Херсон;                               г) Запоріжжя, Луцьк.
 2. Яка галузь текстильної промисловості України працює виключно на привізній сировині: а)вовняна         ; б)бавовняна;                в) шовкова;               г) лляна.
 3. Укажіть область з найбільшою концентрацією підприємств цукрової промисловості                   а) Волинська, Житомирська, Рівненська; б) Львівська, Івано-Франківська, Чернівецька; в)Одеська, Херсонська, Миколаївська;            Г) Вінницька, Полтавська, Харківська.
 4. Оберіть найбільші центри автомобілебудування в Україні
 а)Харків, Суми;     б)Київ, Дніпро;      в) Одеса, Херсон;       г) Запоріжжя, Луцьк.
 5. Яка галузь легкої промисловості України посідає першість за обсягами виробництва: а)швейна;              б) текстильна             в) трикотажна;            г) хутрова.
6. Укажіть міста, де зосереджені провідні виробники кондитерської продукції:
 а)Кривий Ріг, Черкаси, Біла Церква;                  б)Київ, Харків, Дніпро, Львів;
 в) Камянське, Ковель, Луцьк;                             г) Ужгород, Чернівці, Івано-Франківськ.
7. Головна особливість підприємств легкої промисловості - це
 а)енергоємність;  б)водомісткість;   в) матеріаломісткість;       г) трудомісткість
 8. Яка галузь належить до точного машинобудування:
а) приладобудування;     б)автомобілебудування; в) суднобудування; г) верстатобудування.  9Установіть відповідність між галузями машинобудування та провідними виробниками продукції
1. Суднобудування                           А. США, Франція, Німеччина
2. Літакобудування                           Б. Росія, Польща, Білорусь
3. Виробництво  комп'ютерів           В.Республіка Корея, Японія
                                                           Г. Китай, США. Японія
10. Установіть відповідність між країнами та їх традиційними виробництвами продуктів харчування
1. Італія                                          А. Овочеві консерви, соки
2. Болгарія                                     Б. Сир, вино
3.  Ісландія                                    В. Морепродукти, рибні консерви
                                                       Г. Мед, сметана

Комментариев нет:

Отправить комментарий